Thema's

De tafelsessies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Thema
15:45
17:00 - 17:20

ICT helpt home delivery op weg

Digitalisering van de logistieke operatie is noodzakelijk om de groei van home delivery in de nabije toekomst mogelijk en duurzaam te maken. Maar dan wel op een doordachte en op elkaar afgestemde manier. Ketenpartners krijgen nu de kans om de juiste keuzes te maken om ook op langere termijn goed voorgesorteerd te staan in de suppy chain. Zijn we klaar voor open netwerken?

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Drempelloos data delen

Afspraken over het gestandaardiseerd uitwisselen van data in de logistieke sector verdragen geen uitstel meer. Gezamenlijke capaciteitsplanningen in bijvoorbeeld havens komen nu binnen handbereik. Straks is de technologie klaar en kunnen ketenpartners daar hun winst mee doen. Wat zijn goede voorbeelden, maar ook: waar liggen kansen en uitdagingen?

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Stadsdistributie gaat elektrisch – financiële verkenning

Binnen afzienbare tijd is alleen elektrisch vervoer nog toegestaan in stedelijk gebied. Vervelend is dat de logistieke sector nog altijd voorliefde heeft voor diesel en de business case niet rond kan krijgen. Elektrisch vervoer heeft de toekomst, ook al vraagt dat voorlopig nog om aanvullende financiering. Hoe krijgen we de gewenste versnelling in duurzaamheid voor elkaar?

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Succesvolle supply chains, maar hoe dan?

Meer dan ooit duikt supply chain management op in de boardroom. Maar lang niet altijd levert dat een succesvolle bijdrage op aan de bedrijfsdoelstellingen. Een goede implementatie begint met strategische keuzes, levert de benodigde data op en verandert de stijl van leidinggeven. Waar lopen bedrijven vooral tegen aan? En hoe lossen ze het op?

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Bouwlogistiek sluit green deal

Deelnemers aan de green deal gaan bij vijf bouwprojecten per jaar concreet werken aan een aantoonbaar effectiever bouwproces. Dat betekent betere productiviteit op de bouwplaats en in de keten, minder verspillingen en minder vervoersbewegingen. Diverse partijen, inclusief gemeenten, steken daarvoor de handen uit de mouwen. Hogescholen sluiten aan om de projecten te faciliteren die leiden tot minder kosten, minder CO2 en minder congestie

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Slim en zuinig omgaan met schaarse middelen

In de optimalisatie tussen verlader en vervoerder kan nog wel een tandje worden bijgezet. Zeker als bij aanvang van het contract ruimte wordt geboden door de verlader om gedurende de looptijd intensief (samen) te werken aan verbeteringen. Ook de vervoerder zelf zou met centraal plannen een slag kunnen maken en aanhaken bij nieuwe initiatieven gericht op horizontaal samenwerken tussen vervoerders. Hoe pakken we zowel duurzaamheid als het capaciteitsvraagstuk aan?

Thema
15:45
17:00 - 17:20

Sociale psychologie en ketensamenwerking

Echte doorbraken in horizontale ketensamenwerking tussen verladers zijn heel beperkt. Zo eenvoudig is het niet om partners te vinden die bij jou en bij jouw bedrijf passen. Nieuw is het project Compose dat op zoek gaat naar de vraag wat nodig is om de juiste klik tot stand te brengen. Sociale psychologie is een prima hulpmiddel om er voor zorgen dat verladers elkaars voorkeuren leren kennen en eigenschappen ontdekken. Gaan beslissingen over samenwerking niet te veel over cijfers en te weinig over cultuur?

Initiatiefnemer

Partners

Locatie

Grand Hotel Huis ter Duin

Koningin Astrid Boulevard 5
2200 AB Noordwijk aan Zee

Partner worden?

Jeroen Reessink
jeroenreessink@vakmedianet.nl
Telefoon: 088-5840695

Contact

Heeft u vragen over de Summit Ketenregie of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.